Ideja o osnivanju Udruženja „Leglo“ formirana je 2012. godine, kada je je tim osnivača sačinjen od frizera, kozmetičara, masera, šminkera i pedikir i manikir majstora, okupljen na jednom mestu, pri salonu Studio Backstage VRH, u Beogradu.

Udruženje frizera i kozmetičara „Leglo“ zvanično je osnovano 2015. godine kao udruženje koje pruža neformalne obuke od strane iskusnih predavača u oblasti nege i lepote.

Osnivač udruženja i CEO celokupnog projekta je Slavica Vujačić, dugogodišnji mentor, humanista, profesionalni frizer i sveobuhvatni stručnjak u oblasti nege i lepote.

Iako obuke, treninge i seminare ove vrste u Udruženju zvanično radimo od 2015. godine, osnivači Udruženja od 2002. godine imaju bogato iskustvo rada na projektima ove vrste i saradnju sa kako manjim tako i većim mentor centrima, udruženjima i organizacijama, pojedinim opštinama na teritoriji grada Beograda i većim nevladinim organizacijama poput UNHCR, ASB, Solidarnost, IAN itd. Kroz ovu fizičko-tehničku saradnju u okviru naših salona izveli smo više od 800 kandidata (iz najranjivijih kategorija društva) i time sebi obezbedili sigurne temelje za dalji rad udruženja, i osigurali poverenje korisnika i saradnika.

Slavica

Tekst o Slavici